Frida Lund
Jag är en peppad person med mat och dryck som främsta intresse. Brynt smör funkar till allt och min bästa grej är att äta. Här kommer recept på brownies, pastor och goda chokladgrejer men också om livet generellt med en ettåring, inredning och auktioner samt vin. Mycket vin.
Annons

Vinter till sommar 2020

Det är väl på tiden med en årssummering? Om inte så för mig själv, för även om det här året varit så konstigt har det varit ett av mina bästa år. Vad knäppt det är när stora tragedier sker samtidigt som man är glad?

Annons

Januari

Årets första auktionsfynd kom hem. Ett skrivbord uppbyggt med legobitar. Skrivbordet blev en symbol för att det kanske, kanske skulle bli så att jag inte skulle vara kvar på mitt jobb jag hade. Tanken hade börjat gro men framförallt hade stressen över att ha ett heltidsjobb, ett litet barn som skulle skolas in, en bok som skulle skrivas, plåtas och formges, en podd att sköta, en blogg att blogga och massa härliga samarbeten att göra ta ut sin rätt. Jag låg i soffan på kvällarna och bara stirrade. Min man var den som pushade mig i rätt riktigt, du måste våga Frida sa han. Anders <3

Anna och Martina på Campher image som plåtat hela boken. Här satt vi och åt upp allt det goda efter vi pillat och grejat med maten. Ingen corre så långt ögat kunde nå, eller jo den var ju där ute och härjade, kom närmare. Vi liksom geggade i samma fat? Vad overkligt det är nu.

Februari

Annons

Det har tagit lång tid för oss att inreda. Här hade vi budat hem en puff och ett litet soffbord som random stod på mattan. Tomt på väggen också. Men det intensiva ljuset i feb! <333

Var på AW med min kompis Fanny, ni vet Schulverket? Tänk att nu ska hon ha en liten bebis till. Vi födde våra barn med två dagars mellanrum. Fannys kille såg mig och A komma in på SÖS och gick in till Fanny o ba, är Frida och Anders här också, så messade hon. Inez kom den dagen, men som ni vet så dröjde Florre.

Jag skulle bada en gång i veckan men det blev bara en gång. Det var 1,5 grader i vattnet, inte ens kallt? Nej men menar det. Luften var så kall redan så det kändes inte att kliva ner. Nu var jag egenföretagare på heltid. Anders support och min bästa kompis Annas pepp gjorde så att jag vågade. Vaknade första morgonen med ett pirr i magen och med hela livet framför mig. Kommer jag gå runt?

Mars

Bakade foccacia tydligen. Varför gör jag inte det oftare? Stavas det så? Foccacia? Foccachia? Foccaccia? Äsch.

Annons

Åt utelunch med min lilla familj. Stormköket ändå.

Sirre hade nyligen fått barn och vinlunchklubben sågs hos mig för första gången. Den saknar man. Sofia, trebarnsmamman höll Otto hela lunchen med ett vant grepp. Att ha kollegor såhär värmer så mycket i denna rätt ensamma bransch. Jag och Sofia pratar i tele varje dag minst två gånger men att ses, det är nåt annat.

 

Och så här, mitt event med Briska, den 14 mars och den allmänna smittspridningen gick ut den 16e. Var iskallt här, så vi hade vantar och mössor man kunde låna. Var en sån mysig lunch, kolla jag och Gustav, vi kunde kramas!!

April

Annons

Jag och Kakan jobbade volontärt i Förklädesfabriken och sen spelade vi in podd hemma. Minns att det kändes helt sjukt att ses inne. Men vi gjorde det ändå.

 

Påsken spenderades eller vänta var det valborg, valborg spenderades med Sofia och hennes familj.

Och så var vi ute. Ute och Ute hela tiden.

 

Annons

Tre coola mot en vägg.

Fick första redigerade bilderna till boken och BA OMG!!! Hur fin? Nej men ärligt, hur fin?
April var speciell för nu var alla bilder plåtade och bara formen kvar på boken. Jag visste inte ännu hur den skulle komma ihop sig. Så spännande. Fick ett första utkast på omslag lite senare minns jag och kände. NEJ! Men man kan ju prata med sin formgivare och det gjorde jag så vi kom fram till hur den ser ut nu. Jag är så nöjd.

Maj <3

Maj, hallå det kommer alltså komma en maj, förstår ni eller? Den ljuvligaste av månader. Vi fick nys om ett hus som skulle hyras ut på Torö för en så bra peng och åkte dit en dag när Florre var på föris. Minns att det kändes konstigt att vara en timma bort från honom båda två. Så kom vi dit och sa ja, vi vill hyra hela sommaren. Det knepigt inredda och mörka huset skulle bli vår plats under sommaren, som kom att bli min bästa.

Jag gjorde citron och svampfyllda ravvar. Alldeles för länge sen jag gjorde pasta nu.

Annons

Nu var vinlunchklubben förpassade till att vara ute. Sofia hade styrt en otrolig lunch med flatbreads och vin. Gagg gagg gagg i timmar. Minns att jag var rädd att vi skulle få skit här, folk var så arga en gång i kommentarsfältet när vi åt lunch med vin. Blev rasande av det.

Men ute var vi fortfarande. Älskar alla dessa tre. <3

Hallå får man sova över eller?

Juni

Annons

Orkar inte!!!! Inte träffat Emelie sen i somras. Fan mina älsklingar. Här satt vi och drack vin efter vin och pratade igenom hela den konstiga våren. Åh, uteservering.

 

Var jag nånsin inne? Typ inte. Tonfisktartar på Sebbes baksida.

Vi tog ner middagen till gården nästan varje dag och åt med våra bästisar som bor 100 meter bort.

Packade allt i en picknickkorg och tog med. Vin och syrlig coleslaw. Vad pirrigt det var här, semester snart och huset vi hade hyrt, hur var de det såg ut?

Annons

 

En morgon åkte jag ut till bryggan och tog med kaffe. Sen doppade jag mig och plötsligt var det Juli.
Kram!

4 kommentarer till “Vinter till sommar 2020”

 1. Isabelle skriver: 12 december, 2020

  Kommenterar ALDRIG på bloggar, men känner mig absolut tvungen. Ville bara säga att en av mina topp bästa händelser 2020 var när Sandra Beijer länkade till din blogg i Juli och jag hittade hit för första gången. Din blogg har blivit min favoritplats på internet, och Margarinet räddade min deppiga, sönderstressiga höst genom att vara ett välkommen paus från pandemi och politik (bor i USA). Är också superinspirerad av ditt vinintresse, kan lite och älskar att dricka vin, men nu vill jag bli som du – så cool!
  Så egentligen vill jag bara säga tack för att du har lyst upp mitt 2020, tycker att du verkar vara en så klok och rolig person. Kram!


  1. fridalund skriver: 12 december, 2020

   Men herregud vad glad jag blir!!!!


 2. Jennifer skriver: 14 januari, 2021

  SKITjobbig fråga men jag kan inte släppa att ni har den perfekta gröna färgen på väggen i första bilden! Har du färgkoden??? Vore evigt tacksam och ska (fortsätta) rekommendera din bok till alla jag känner!


  1. fridalund skriver: 14 januari, 2021

   Minns inte kod men den heter skog och är från Alcro. <3


Dela på:
Laddar
https://fridalund.baaam.se/okategoriserade/nyar-med-briska-demi-sec/