Frida Lund
Jag är en peppad person med mat och dryck som främsta intresse. Brynt smör funkar till allt och min bästa grej är att äta. Här kommer recept på brownies, pastor och goda chokladgrejer men också om livet generellt med en ettåring, inredning och auktioner samt vin. Mycket vin.
Annons

Veckan som kommer

Ni vet att jag är skogen för jämnan? Eller inte jämt men minst en gång om dagen, det är någon form av keep me sane-grej jag kör och det spelar ingen roll om det regnar eller är geggigt, man har ju funktionsbralla va. Men i morse var det något annat i luften än det brukar. Det kanske har med att göra att jag nu känner mig oerhört mycket bättre och har mer klipp i stegen men också, det är så vackert. Jag fick snabbt känslan av att jag var uppe i Skellefteå, snön vilade på grenarna så de tyngdes neråt. Ingen lera hade tagit sig fram och smutsat ner snön, den var helt färsk och så vacker. Det är verkligen en må bra-grej att ge sig själv en tur i skogen varje dag. Ni ba okej skriver upp.

Annons

Annons

En annan grej ni kan skriva upp är denna primer med glow deluxe. Den är så len mot huden och man får ett satans glow.
Är så sugen på att laga mat idag, ska göra stekt broccoli med tahinisås, jag gör det på tahini, soja, pyttelite vitlök, citron och kanske något sött typ en liten skvätt honung. Spär den med vatten sen. Sen blir det ris och stekt kål, falafel som jag köper färdig pga nån måtta får det vara.

Snart ska jag ta bilen och hämta ut ett paket med vinglas, åka till Tamburs lager och plocka lite saker till plåtning på fredag och sen handla. Var riktigt länge sen jag var i en butik nu, på med mask såklart. Resterande dag är skriv, skriv, skriv. Allt är som vanligt, inte så mycket som händer med andra ord. Vad konstigt att vi bara vant oss med hur det är nu. Eller vant kanske är fel, jag känner mig svältfödd på sociala kontakter och vet att snart kommer jag behöva ta vissa möten eller liknande. Upplever ni också att allt ni gör känns fel? Det är en så speciell känsla att hela tiden utvärdera det man gör? Nu kommer en ”radikal” åsikt också, men det är alltså runt 60-70 pers som dör varje dag, trots det fruktansvärda tror jag inte man kan få personer att lyssna som de/vi gjorde då? (absolut vissa). Det är som att vi människor bara vänjer oss in i det som är och hur mycket än Tegnell propsar på att inte göra ditten eller datten kommer han inte få folk att lyssna den här gången. Jag såg det när jag var i butiken sist, det var SÅ mycket folk. Det var inte så att folk gick själva alls. Tror ni inte att det är så? Jag menar inte att förringa och VERKLIGEN inte gentemot de som arbetar ihjäl sig för att försöka rädda de som är sjuka, jag tror bara inte att hela ”ta eget ansvar” funkar den här gången i samma utsträckning. Vi såg ju hur det gick i våras – och jag blev inte sjuk och mina nära blev inte sjuka o sen var det okej under sommaren så nu måste det ju vara samma grej-tänket är nog rätt starkt.
Många har nog absolut ändrat sina mönster, man träffar sina äldre ute osv osv, men som jag hörde på nyheterna igår, restauranger som nu behöver stänga kl 20 hör hur deras gäster pratar om var de ska gå och ha efterdänga sen.

Det var allt för mig. HEJ!

Annons

6 kommentarer till “Veckan som kommer”

 1. T skriver: 13 januari, 2021

  Jag själv har blivit mycket mer försiktig nu i vinter än vad jag var i våras, upplever att mina vänner är likadana. Då var jag ändå ute på restaurang en hel del, jobbade på kontoret iaf halva tiden osv. Nu träffar jag bara min kille och en kompis inomhus, har några kompisar jag går promenader med. Och mitt jobb har beslutat att vi inte får vara på kontoret alls och vi har bara videomöten. Minns inte senast jag var på krogen och har inte varit i andra butiker än mataffär och apotek senaste månaden. Gissar att mycket beror på att restriktionerna skärpts, är väl så laglydig av mig hehe.


 2. Sofia skriver: 13 januari, 2021

  Uppskattar att du pratar om att vi inte får tröttna på att minska smittspridning men siffran på 200 dödsfall om dagen är helt fel och jag blir allergisk av att man slänger ur sig sån här fakta utan att dubbelkolla. Vad jag kan se ligger det på cirka 50-70 om dagen och det är dessutom en nedåtgående trend vilket är otroligt glädjande.
  https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/


  1. Sofia skriver: 13 januari, 2021

   De har ju ändrat från att rapportera dagligen till typ var tredje dag nu tror jag, så därför står det typ 234 eller liknande INRAPPORTERADE fall men det är ju alltså inte så många som dör varje dag


   1. fridalund skriver: 13 januari, 2021

    Tack fixat nu.


  2. fridalund skriver: 13 januari, 2021

   Oj då ska jag ändra! Jag läser nyheterna och kollar nyheterna varav de sa det där. Tack!


 3. Tove skriver: 14 januari, 2021

  Alltså. Nog för att jag fortfarande, till viss del viktigt att påpeka, går på restauranger osv. Men FY FAN för de som pratar om efterdänga?! Alltså jag går ut med max en person, vi sätter oss på en plats som restaurangen ger oss, skulle aldrig drömma om att ens försöka haffa ett bord själv, och sen går jag.
  Det är absolut inte 100% coronavänligt det jag gör men jag bor själv och mår dåligt av isoleringen som det är så kompromissar med detta. Men att inte lyssna alls känns ju som det sämsta av alternrativ?


Dela på:
Laddar
https://fridalund.baaam.se/okategoriserade/mina-tankar-om-modet-2021-onskerubrik/